mode blog

Shapewear: Een MUST voor de kledingkast van elke vrouw

Lees in dit artikel waarom en meer!

 

Wat is shapewear?

Shapewear is corrigerend ondergoed; speciaal gevormd, strak zittend ondergoed die de ‘probleemgebieden’ van je lichaam effectief, in no-time verdoezelt en de mooie punten accentueert. Vrouwen over de hele wereld zijn dan ook blij met het bestaan ervan en dragen het met veel plezier – vaak zonder dat iemand het weet.

 

Corrigerend ondergoed verbetert daarnaast je postuur, hoe je loopt en dus je zelfverzekerdheid als vrouw. Veel vrouwen geven ook aan dat ze zich extra sexy voelen als ze shapewear (stiekem onder de normale kleren) dragen. Je lichaam in gladde, strakke, exclusieve panty-stof…perfect onder een mooi jurkje of een strakke jeans… dat voelt goed!

 

Je hebt corrigerend ondergoed voor je bovenlichaam (voor de borsten en zelfs de armen), middenlijf (buik en heupen) en het onderlichaam (billen en dijen/hele benen). Je hebt zelfs full-body shapewear: een panty-pak die tegelijkertijd  je borsten, buik, heupen, billen en bovenbenen aanpakt (= het geheim kledingstuk van veel vrouwen!).

 

Goede shapewear zit verder lekker en blijft goed op zijn plaats zitten. Het hoort dus niet ineens van je buik, heupen of bovenlichaam af te rollen.

 

Hoe werkt het precies?

Kort gezegd drukt de shapewear je overtollig lichaamsvet samen zodat het volume ervan afneemt, duwt en stuwt het lichaamsvet naar de gewenste plekken en in de gewenste vormen en stopt het dat vet zelfs weg tussen je spieren (de groeven van je buikspieren bijvoorbeeld).

 

Het resultaat? Een slanker, strakker figuur, rondere billen en vollere borsten! Kortom de wens van elke vrouw die er graag goed uitziet (in kleren).

 

Voor wie is shapewear bedoeld?

Shapewear is vooral goed voor:

  • Dames (net bevallen vrouwen bijvoorbeeld) die een strakker, slanker figuur wensen
  • Vollere dames om hun vrouwelijke rondingen uit te lijnen en te accentueren
  • Slankere dames om hun lichaam meer figuur te geven (‘butt lift’ van achteren en push-up effect bij de borsten)
  • Vrouwen met postuur problemen en rugklachten; de shapewear biedt ondersteuning en vermindert de druk op je rug

Tips/Waarschuwingen

 

  • Corrigerend ondergoed zit strak. Koop dus nooit een maatje kleiner, en koop bij twijfel een maatje groter. Koop meteen goed want shapewear kan vanzelfsprekend niet geretourneerd worden.
  • Met een korset aan liever niet uitgebreid uit eten gaan. 
  • Het is niet de bedoeling dat de shapewear je muffin top erger maakt. Goede shapewear bevordert juist een zandloper figuur door je torso smaller te maken en je lovehandles natuurlijk neerwaarts en over de heupen te drukken. Draag geen shapewear die te klein voor je is.
  • Pijn of zelfs gezondheidsklachten tijdens of na het dragen van shapewear? Dan is het ondergoed ook hoogstwaarschijnlijk te klein, of draag je het op onjuiste momenten (tijdens het kerstdiner bijvoorbeeld). Experts laten weten dat corrigerend ondergoed juist voordelig voor je gezondheid zou moeten zijn: het kan de bloedcirculatie stimuleren en ondersteunt je spieren (vooral die van je rug). 
  • Toiletbezoek gaat… wat moeilijker met zo’n full-body pakje aan. Er zit bij de kruis van het pak wel een opening, maar het gebruik daarvan gaat niet bij alle vrouwen even goed. Het kan dus handiger zijn om naar de wc te gaan voordat je uit huis gaat en om de glazen champagne te beperken. Schoonheid eist opofferingen…
  • Onthoud: shapewear is een hulpmiddel. Als je blijvend ontevreden over je lichaam bent, kun je het probleem beter duurzaam oplossen door te trainen! Cardio, proteïnen, squats en de shapewear kan terug in de kast. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *